SSL: dat moet nu wel

Geschreven door Ben

Bij Web and Brand hebben we de veiligheid van je website en de privacy van je bezoekers hoog in het vaandel staan. Onlangs heeft Google bekend gemaakt websites die alleen te bereiken zijn via een onveilige verbinding te gaan straffen door dit duidelijk te laten zien aan bezoekers.

 

Het steeds belangrijker worden van een geldig SSL-certificaat en het nu ook afgestraft worden heeft grote gevolgen voor eigenaren van websites:

1. Vertrouwen verdwijnt

Bezoekers zullen twijfelen aan de betrouwbaarheid van je bedrijf. Dit kan je klanten kosten

2. Minder goed vindbaar

Doordat bezoekers je website minder kunnen waarderen, zullen ze deze eerder wegklikken. Google gaat dit merken en zal er voor zorgen dat je minder hoog in de zoekresultaten terug te vinden zult zijn.

3. Boetes

Al enige tijd is een SSL-certificaat zelfs wettelijk verplicht voor websites die persoonsgegevens versturen. Tegenwoordig zijn er nauwelijks websites meer die géén persoonsgegevens versturen. Een contactformulier dat een e-mailadres verstuurt voldoet hier al aan. Het CBP (College Bescherming Persoonsgegevens) ziet er op toe dat deze wet wordt nageleefd en is gerechtigd om een boete uit te schrijven tot wel € 4.500 voor het niet naleven van de regels.

Wat kun je hiermee?

Omgedraaid betekent dit dat als jouw website wél over een geldig SSL certificaat beschikt je een voordeel zou kunt hebben t.o.v. je concurrentie. Er is niets wat je tegen zou moeten houden, want een SSL-certificaat kan tegenwoordig gratis verstrekt worden via services als bijvoorbeeld Let’s Encrypt.

Bij Web and Brand leveren we alle websites standaard op met een SSL-certificaat en een beveiligde verbinding. Ook doen we er alles aan om de website out-of-the-box zo veilig mogelijk te laten werken, af te schermen waar dat mogelijk is en de privacy van bezoekers te respecteren.

Contact opnemen

Wij houden van onze klanten, "to the moon and back"! Als we ergens in geloven, dan gaan we er helemaal voor. Dat oneindige enthousiasme merk je ook wel op zodra je praat met een van onze professionals. Wanneer spreken we je?

Open chat
💬 Hey!
Hallo! 👋
Hier Ben van Web and Brand. Waar kan ik je mee helpen?