Kwaliteit met een hoofdletter Q

De eerste én beste in airsoft.

Enkele jaren geleden werd de sport airsoft gelegaliseerd in Nederland. QTAC sprong hier op in door een schietsportwinkel te starten volledig gericht op airsoft. Vernieuwend, eigenwijs en met de drang om een ander geluid te laten horen. Dat was een perfect-fit voor Web and Brand.

Web and Brand heeft destijds ook bijgedragen aan het tot stand komen van de eerste versie van de webshop. In de zomer van 2015 vroeg QTAC om vanuit onze design expertise een nieuwe blik te werpen op het visuele en functionele gedeelte van hun webshop. QTAC was, in positieve zin, een uit haar voegen barstend bedrijf. Van 50 naar 500 vierkante meter winkeloppervlakte. Begonnen als pionier, inmiddels marktleider. QTAC doet iets goed, en dat is kwaliteit leveren. Met een hoofdletter Q.

Orde in de chaos

QTAC heeft een breed assortiment aan producten. Één van de problemen die men daarvan merkte is het lastig kunnen vinden van producten. Natuurlijk werd er constant gewerkt aan het verbeteren van de zoekmachine op de website, maar daar red je het niet mee.

In samenwerking met USERF1RST heeft Web and Brand een Open Card Sort gedaan. Drie groepen proefpersonen hebben onafhankelijk van elkaar en met volledige vrijheid een navigatiestructuur samengesteld. Daaruit is een gemiddelde genomen en die nieuwe navigatiestructuur vind je terug op de nieuwe webshop.

Het resultaat

Ons werk aan het werk zien? Bezoek dan de website en ontdek het resultaat zelf.

Bekijk deze website