Google Analytics toegang geven aan iemand anders

Geschreven door Web and Brand

Hoe geef je iemand anders toegang tot Google Analytics?

In deze handleiding leggen we uit hoe je iemand toegang geeft tot Google Analytics, bijvoorbeeld om deze te kunnen uitlezen of om deze te kunnen koppelen aan een website.

Stap 1: Ga naar analytics.google.com en log in met je Google-account

Ga (op je desktop computer of laptop) naar de website van Google Analytics en log in met de juiste Google-account. Deze account moet de rechten hebben om Gebruikers te kunnen toewijzen.

Stap 2: Ga naar het scherm voor de Beheerder

Klik links onderin het scherm op de knop “Beheerder” om naar het scherm te gaan waar je toegang kunt geven.

 

Stap 3: Selecteer de juiste account

Selecteer de account waarvoor je iemand anders toegang wilt geven en kies de meest linkse functie “Gebruikersbeheer“. Is die niet beschikbaar, kies dan de functie “Gebruikersbeheer” in de kolom daarnaast.

 

Stap 4: Voeg account toe

Voeg degene die je toegang wilt geven toe op basis van zijn/haar e-mailadres. Afhankelijk van welke toegang je wilt geven, zet je vinkjes bij de betreffende Rechten.

Om ons toegang te geven hebben we de rechten voor “Lezen en analyseren” nodig. Bewerken en Gebruikers beheren is in sommige gevallen ook nodig, maar daar zullen we dan om vragen.

Kom je er niet uit? Mail of bel ons gerust, dan leiden we door de stappen heen.

Contact opnemen

Wij houden van onze klanten, "to the moon and back"! Als we ergens in geloven, dan gaan we er helemaal voor. Dat oneindige enthousiasme merk je ook wel op zodra je praat met een van onze professionals. Wanneer spreken we je?

Open chat
💬 Hey!
Hallo! 👋
Hier Ben van Web and Brand. Waar kan ik je mee helpen?