G Suite account gebruiken op je smartphone

Geschreven door Ben

Aan onze klanten die naast een website ook hun Mail accounts bij ons onder willen brengen leveren we dit vaak in de vorm van G Suite. Door het gebruik van G Suite zorgen we voor een degelijk werkend systeem, tegen lage kosten. De techniek van G Suite zit goed in elkaar en is op het gebied van techniek, infrastructuur en integraties zeer ver doorontwikkeld. En toch kunnen we dit aanbieden tegen lage kosten.

G Suite accounts zijn natuurlijk vrij eenvoudig te gebruiken omdat men vaak al bekend is met de producten van Google. Toch levert het gebruiken van G Suite accounts op een smartphone nogal eens vragen op. In deze blog leggen we uit hoe je een G Suite-account kunt installeren voor gebruik op je smartphone.

G Suite op iOS

Op iOS zorgt de koppeling niet alleen voor het werkend krijgen van je e-mail, maar ook van synchronisatie met onder andere deze apps op je apparaat. Naar keuze kun je ze ook per stuk uitschakelen:

  • Mail (Google Mail)
  • Agenda (Google Calendar)
  • Contacten (Google Contacts)

Zie onderstaande afbeelding voor een visuele uitleg:

 

 

Om je G Suite account werkend te krijgen voer je achtereenvolgens de volgende stappen uit:

  1. Ga naar de Instellingen app op je iPhone of iPad
  2. Scroll naar ‘Accounts en Wachtwoorden’
  3. Kies ‘Nieuwe account’
  4. Kies voor ‘Google’ (G Suite is een Google product)
  5. Voer het e-mailadres van je G Suite account en je wachtwoord in
  6. Kies welke apps je wilt synchroniseren. Standaard zouden Mail, Agenda en Contacten voldoende moeten zijn

Open vervolgens de standaard iOS Mail app om je mail te lezen en mails op te stellen. En bijvoorbeeld de Agenda app om je afspraken te bekijken, of de Contacten app om je contacten te beheren.

Andere mail apps

Naar keuze kun je ook een alternatieve app gebruiken. Er zijn namelijk veel andere apps van andere partijen die het lezen en wegwerken van je mail handiger kunnen maken. Zo is er bijvoorbeeld de gewaardeerde Outlook app van Microsoft en biedt Google zelf ook de apps Gmail en Inbox, die je beide op een eigen, productieve manier mails laten lezen en opstellen.

Contact opnemen

Wij houden van onze klanten, "to the moon and back"! Als we ergens in geloven, dan gaan we er helemaal voor. Dat oneindige enthousiasme merk je ook wel op zodra je praat met een van onze professionals. Wanneer spreken we je?

Open chat
💬 Hey!
Hallo! 👋
Hier Ben van Web and Brand. Waar kan ik je mee helpen?