5 onmisbare WordPress plugins die standaard in WordPress Core hadden moeten zitten

Geschreven door Ben

Zoals de titel al zegt beschrijven we in dit artikel 5 onmisbare WordPress plugins die standaard in de Core versie van WordPress hadden moeten zitten. Omdat ze het beheren van je site zoveel makkelijker maken, je site veiliger maken of simpelweg omdat je site eigenlijk incompleet is zónder die plugin.

De WordPress Core code moet natuurlijk zo simpel, snel en veilig mogelijk blijven. En het ontbreken van bepaalde functionaliteiten in de Core is waarvoor plugins in eerste instantie zijn gemaakt.

Een vleugje van dit alles opnemen in de basis van WordPress zou er echter voor zorgen dat het niet nodig is voor de kleinste toevoeging een volledige plugin te installeren, met de overhead van dien.

Deze is voor alle WordPress developers.

#1 Regenerate Thumbnails

Met één druk op de kop alle afbeeldingen opnieuw genereren. Soms is het moment dat dat nodig is ineens daar. Voor de eindgebruiker zou dit grote vraagtekens weg kunnen nemen. Voor de WordPress developer zou het een overbodige plugin schelen.

Plugin “Regenerate Thumbnails” downloaden: https://nl.wordpress.org/plugins/regenerate-thumbnails/

#2 Post Type Switcher

Zonder database handelingen snel het post type van een post veranderen. Handig als je een post op de verkeerde plek hebt geschreven of als het post type gedurende de development van naam wijzigt.

Plugin “Post Type Switcher” is hier te vinden: https://nl.wordpress.org/plugins/post-type-switcher/

#3 WordPress SEO by Yoast

Vergaande invloed op heet gedrag en de weergave van je sites in zoekmachines is in het commerciele tijdperk van het internet onmisbaar. Yoast SEO is inmiddels een icoon geworden en er is geen serieuze WordPress site zonder een SEO plugin. Wie dat niet heeft, laat (te) veel kansen liggen.

Plugin “Yoast SEO” downloaden: https://nl.wordpress.org/plugins/wordpress-seo/

#4 Simple History

Een duidelijk logboek van de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden op de site. Handig om samen te werken. Handig om de beveiliging van je WordPress site in de gaten te houden. In sommige gevallen zelfs essentiëel om aansprakelijkheid aan te kunnen tonen.

Plugin “Simple History” hier downloaden: https://nl.wordpress.org/plugins/simple-history/

#5 Bulk Actions Select All

In één keer handelingen uitvoeren op alle posts in een post type, in plaats van dat per 20 stuks op een pagina te moeten doen. Het is zo simpel. Welkom in 2018.

Plugin “Bulk Actions Select All” gebruiken: https://nl.wordpress.org/plugins/bulk-actions-select-all/

Bonus: Wordfence

De beveiliging van WordPress wordt continu aangescherpt, maar bepaalde beveilingsmaatregelen zijn anno 2018 onmisbaar in welke applicatie dan ook. WordPress blijft open-source software en men zou er gezien dit karakter meer aan kunnen doen zichzelf te beveiligen. Multi-factor authentication, selectief blokkeren van groepen bezoekers, afschermen en verbergen van gevoelige plekken zijn eenvoudig in te stellen en onder controle te houden dankzij deze plugin.

Plugin “Wordfence Security” downloaden: https://nl.wordpress.org/plugins/wordfence/


Heb jij aanvullingen? Laat het ons weten!

Contact opnemen

Wij houden van onze klanten, "to the moon and back"! Als we ergens in geloven, dan gaan we er helemaal voor. Dat oneindige enthousiasme merk je ook wel op zodra je praat met een van onze professionals. Wanneer spreken we je?

Open chat
💬 Hey!
Hallo! 👋
Hier Ben van Web and Brand. Waar kan ik je mee helpen?